Globedia.com

×
×

Error de autenticación

Ha habido un problema a la hora de conectarse a la red social. Por favor intentalo de nuevo

Si el problema persiste, nos lo puedes decir AQUÍ

×
cross

Suscribete para recibir las noticias más relevantes

×
Recibir alertas

¿Quieres recibir una notificación por email cada vez que Seosem escriba una noticia?

L'arròs serà un dels principals arguments turístics de la Ribera

23/08/2018 14:10 0 Comentarios Lectura: ( palabras)

imageSi existeix un producte comú a tots els municipis de la Ribera de Xúquer i capaç de provocar la visita de turistes a la comarca és, sense dubte, l'arròs. Així ho ha entés el Consorci de la Ribera, que ha elegit aquest producte agrícola present a tots els seus territoris per a esdevenir un dels set arguments al voltant dels quals s'estructurarà l'oferta turística de La Ribera de Xúquer.

El Consorci de la Ribera, organisme conformat per les Mancomunitats de la Ribera Alta i la Ribera Baixa, està portant a terme l'estructuració del producte turístic i identificació dels principals atractius de la comarca. Aquesta acció forma part del Pla de Dinamització i Governança Turística de la Ribera de Xúquer, que està cofinançat per l'Agència Valenciana del Turisme, la Diputació de València, València Turisme i el Consorci de la Ribera. El Pla té com a objectiu definir i estructurar els principals productes turístics de la comarca per oferir una proposta comú de tots els municipis i posicionar La Ribera com a destinació turística.

L'estructuració de l'oferta turística en arguments temàtics permet provocar la circulació dels turistes per un territori en funció de la seua motivació, facilitant el consum de més d'un municipi motivat per algun dels arguments que provoquen el seu consum turístic. Els arguments deuen cohesionar l'oferta de recursos, esdeveniments i activitats empresarials facilitant que el visitant descobrisca La Ribera a través d'alguna de les seues motivacions.

En el procés d'identificació dels principals atractius de la comarca, que siguen comuns a tots els municipis, un dels set arguments elegits ha sigut l'arròs, un producte agrícola que és part indissoluble dels paisatges, la història i la cultura de la comarca, que influeix en el seu entorn natural, en el seu patrimoni i en la seua identitat com a territori, en el qual existeixen matisos diferencials molt pronunciats entre les zones més pròximes a la costa i al Xúquer, així com a les localitzades més cap a l'interior.

Els turistes podran així descobrir la Ribera a través dels seus arrossos, conéixer el seu cultiu, admirar els seus paisatges, i els valors patrimonials, naturals i culturals associats a aquest producte, que ha marcat la història, el caràcter i la cultura de la comarca. I per suposat, tastar els innombrables arrossos de la comarca: arròs al forn, arròs negre, arròs a banda, arròs caldós o paella, que troba en la localitat de Sueca la interpretació més autèntica.

Entre les varietats d'arròs que es cultiven a la Ribera estan el Gleva, el JSendra, Alfubera i Bomba, i els seus cultius originen paisatges únics. "Els paisatges de la marjal que més m'agraden són les zones altes de la Ribera, on l'arròs i l'horta es donen la mà amb la muntanya com a fons", comenta Santos Ruiz, president del Consell Regulador Denominació d'Orige Arròs de València i crític gastronòmic.

Fotografia de paella: València Turisme.

Sobre Consorci de la Ribera:

El Consorci de la Ribera está format per les mancomunitats de la Ribera Alta i la Ribera Baixa i té com objectiu la gestió de convenis de col.laboració entre ambdos mancomunitats i altres organismes. També coordina les àrees d'energia, educació ambiental, promoció econòmica i turisme. image

Si quieres contactar con Valencia gastronómica puedes escribirnos a valenciagastronomica.com @ gmail.com

Sobre esta noticia

Autor:
Seosem (2860 noticias)
Visitas:
1728
Licencia:
¿Problemas con esta noticia?
×
Denunciar esta noticia por

Denunciar

Etiquetas

Comentarios

Aún no hay comentarios en esta noticia.